Kruh sa zelenim čajem i datuljama
| 750g | 1000g | 1500g |
| zeleni čaj - ohlađen | 375ml | 500ml | 650ml |
| sol | 1,5 mž | 2 mž | 2,5 mž |
| bijelo brašno - glatko | 340g | 450g | 585g |
| integralno brašno | 185g | 250g | 325g |
| suhi kvasac | 3/4 mž | 3/4 mž | 1 mž |
| (ili svježi kvasac) | (10g) | (10g) | (14g) |
| datule | 75g | 100g | 130g |
| sezam | 15g | 20g | 30g |
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: čaj, sol, bijelo i integralno brašno
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- odabrati program 9, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
- otkoštiti datule te ih narezati na kolutiće
- pomiješati pola sezama s narezanim datulama
- nakon zvučnog signala (oko 3h prija kraja) ubaciti datule i ostatak sezama u posudu
- nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar