Kruh sa zelenim čajem i datuljama



750g 1000g 1500g
zeleni čaj - ohlađen 375ml 500ml 650ml
sol 1,5 mž 2 mž 2,5 mž
bijelo brašno - glatko 340g 450g 585g
integralno brašno 185g 250g 325g
suhi kvasac 3/4 mž 3/4 mž 1 mž
(ili svježi kvasac) (10g) (10g) (14g)
datule 75g 100g 130g
sezam 15g 20g 30g


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: čaj, sol, bijelo i integralno brašno
  3. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  4. odabrati program 9, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
  5. otkoštiti datule te ih narezati na kolutiće
  6. pomiješati pola sezama s narezanim datulama
  7. nakon zvučnog signala (oko 3h prija kraja) ubaciti datule i ostatak sezama u posudu
  8. nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar