Tijesto za pizzu


333g 625g 1250g
voda  80ml 150ml 300ml
mlijeko  30ml   75ml 150ml
sol 2/3mž 1,25mž  2,5 mž
maslinovo ulje 2/3vž 1,25vž  2,5 vž
bijelo brašno  215g    400g   800g
suhi kvasac 2/3mž  1,25mž 2,5 mž
(ili svježi kvasac)    (8g)     (15g)   (30g)


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, mlijeko, sol, maslinovo ulje, brašno
  3. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  4. odabrati program 16 i pokrenuti program
  5. nakon završetka programa ugasiti aparat, izvaditi i oblikovati tjesto.

Nema komentara:

Objavi komentar