1-2porc. | 3-4porc. | 5-7porc. | |
ulje | 1vž | 1 vž | 2 vž |
slanina (ili panceta) sitno sjeckana | 30g | 50g | 100g |
crveni luk (sitno kosan) | >60g | >120g | 250g |
češanj češnjaka | 1 kom | 1 kom | 2 kom |
mrkva (sitno ribana i kosana) | >30g | >60g | 100g |
meso jelena (kocke 2-3cm) | >300g | >600g | 1 kg |
lovorov list | 1/2kom | 1/2kom | 1 kom |
majčina dušica | |||
ljuti feferon | 1/4kom | 1/4kom | 1/2kom |
mljevena crvena paprika | 1/2 mž | 1 mž | 1,5 mž |
goveđi temeljac + voda po potrebi | 250ml | 1/2 lit | 1 lit |
krumpir (veći) | 1kom | 2kom | 3kom |
senf | 1/2mž | 1 mž | 1/2 vž |
crnog vina (slatko) | >20ml | >50ml | 100ml |
sušene brusnice | 15g | 25g | 40g |
peršunov list (sjeckan) | |||
sol, papar, malo mineralne vode |
- Na ulju popržiti slaninu, crveni luk, češnjak i mrkvu. Dodati malo mineralne vode. Pirjati i pržiti dok luk ne poprimi zlatno žutu boju.
- Dodati kockice od mesa jelena, posoliti i popapriti. Dodati lovorov list, majčinu dušicu te feferon u jednom komadu.
- Dinstati dok meso ne ispusti svu tekućinu
- Dodati crvenu mljevenu papriku, promješati. Odmah doliti dio goveđeg temeljca da prekrije meso. Kuhati u poklopoljenom loncu na laganoj vatri dok meso ne omekša.
- U međuvremenu krumpir oguliti i narezati na sitnije kockice. Dodati ga mesu i prema potrebi ostatak temeljca ili vode. Kuhati dok krumpir ne omekša (20ak min).
- Dodati senf, crno vino i brusnice. Dodati sjeckani peršun i dosoliti prema potrebi. Prokuhati kako bi vino isparilo i peršun povenuo.
- Poslužiti uz okruglice od kruha, njoke od krumpira ili tamni kruh s dodatkom sušenog voća.
Nema komentara:
Objavi komentar