2 porcije
|
4 porcije
| |
| kobasice |
250 g
|
500 g
|
| biljno ulje |
1 vž
|
2vž
|
| glavica crvenog luka |
manja
|
veća
|
| češanj češnjaka |
2 kom
|
4 kom
|
| mljeveni cimet |
1 mž
|
2 mž
|
| mljeveni piment |
1 mž
|
2 mž
|
| sol |
1/4 mž
|
1/2 mž
|
| kelj |
150 g
|
300 g
|
| mrkva srednje veličine |
2 kom
|
4 kom
|
| mesnata crvena paprika |
manja
|
veća
|
| pileći temeljac |
800 ml
|
1,5 l
|
| kuhani slanutak |
<500 g
|
< 1 kg
|
- na ulju pirjajte luk dok ne omekša
- umiješajte češnjak, cimet, piment i sol te vrlo kratko promješajte
- dodajte kelj, mrkvu, papriku i pileći temeljac pa kobasice narezane na kriške
- kuhajte djelomično poklopljeno, dok povrće ne postane mekano, oko 30 minuta
- 5 minuta prije kraja kuhanja umiješajte kuhani slanutak.

Nema komentara:
Objavi komentar