Portugalska okrepljujuća juha od kelja i slanutka



2 porcije
4 porcije
kobasice
250 g
500 g
biljno ulje
1 vž
2vž
glavica crvenog luka
manja
veća
češanj češnjaka
2 kom
4 kom
mljeveni cimet
1 mž
2 mž
mljeveni piment
1 mž
2 mž
sol
1/4 mž
 1/2 mž
kelj
150 g
 300 g
mrkva srednje veličine
2 kom
 4 kom
mesnata crvena paprika
manja
 veća
pileći temeljac
800 ml
 1,5 l
kuhani slanutak
<500 g
 < 1 kg


  1. na ulju pirjajte luk dok ne omekša
  2. umiješajte češnjak, cimet, piment i sol te vrlo kratko promješajte
  3. dodajte kelj, mrkvu, papriku i pileći temeljac pa kobasice narezane na kriške 
  4. kuhajte djelomično poklopljeno, dok povrće ne postane mekano, oko 30 minuta
  5. 5 minuta prije kraja kuhanja umiješajte kuhani slanutak. 

    Nema komentara:

    Objavi komentar