BISKVIT: | |||
smeđi šećer demomera |
2 šalice
| ||
biljno ulje omegol |
1,5 šalice
| ||
jaja |
4 kom
| ||
brašno |
2 šalice
| ||
prašak za pecivo |
1 vrećica (2 mž)
| ||
soda bikarbona |
2 mž
| ||
cimet mljeveni |
2 mž
| ||
sol |
1 mž
| ||
mrkva ribana |
3 šalice
| ||
bademi (mljeveni ili usitnjeni) |
0,5 šalice
|
GLAZURA: | |||
maslac |
115 g
| ||
kremasti sir ABC |
340 g
| ||
šećer u prahu |
230 g
| ||
vanil-šećer |
2 kom
|
- napraviti tijesto za biskvit: u posudi pomiješati šećer ulje i jaja i istući metlicom dok se ne dobije kremasta smjesa.
- smjesu staviti u pekač kruha i dodati mrkvu, brašno, prašak sa pecivo, sodu bikarbonu, bademe, cimet i sol.
- odabrati program 17 i pokrenuti program.
- po završetku programa izliti tijesto u široki pekač obložen papirom za pečenje.
- peći u pećnici zagrijanoj na 200 C oko 40 do 45 minuta. (dok čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe čista!)
- izvaditi kolač i ohladiti ga.
- napraviti glazuru: u posudi metlicom istući maslac omekšan u mikrovalnoj pećnici.
- maslacu dodati kremasti sir, šećer u prahu i vanil šećer te istući metlicom dok s ene dobije kremasta smjesa.
- ohlađeni biskvit na tanjuru za serviranje preliti glazurom.
NAPOMENE:
- Recept je prilagođen za pekač kruha Moulinex.
- 1 šalica iznosi 236 mililitara tj, oko 2,4 dcl.
Nema komentara:
Objavi komentar