2 porcija
|
4 porcije
| |
listovi tijesta za lazanje |
cca 8 kom
|
cca 16 kom
|
Umak bolonjez all'originale (Barilla) |
160g
|
320g
|
sir riccota (ili posni sir) |
>120 g
|
<300 g
|
jaja |
1 kom
|
2 kom
|
ribana mozzarella (ili ribani sir za pizzu) |
<200 g
|
<400 g
|
ribani parmezan |
30 g
|
60 g
|
list peršina sjeckan |
1 vž
|
2 vž
|
papar (idealno bijeli!) |
- napravi umak prema receptu Umak bolonjez all'originale (Barilla)
- u posudi izmješaj sir riccota s jajem, dodaj peršin i papar, promiješaj i na kraju dodaj parmezan i 1/2 mozzarelle.
- vatrostalnu posudu namaži malsacem, rasporedi malo umaka bolonjez na dno.
- stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 1/3 mješavine sira, na sir rasporedi 1/3 umaka bolonjez i pospi s 1/3 preostale mozzarelle
- stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 2/3 mješavine sira, na sir rasporedi 2/3 umaka bolonjez i pospi s 2/3 preostale mozzarelle
- stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 3/3 mješavine sira, na sir rasporedi 3/3 umaka bolonjez, ovaj put nema dodavanja sira!
- na vrh dodaj posljednje listove tijesta lazanje i pospi ih sa preostalom 3/3 mozzarelle.
- peći u pećnici na 200 stupnjeva, oko 20-30 min pokriveno aluminijskom folijom.
- ukloniti foliju i zapeći još oko 10-15 minuta
- izvaditi iz pećnice i ostaviti stajati 10 minuta prije posluživanja
Nema komentara:
Objavi komentar