Klasične talijanske lazanje

2 porcija
4 porcije
listovi tijesta za lazanje
cca 8 kom
cca 16 kom
Umak bolonjez
all'originale (Barilla)
160g
320g
sir riccota
(ili posni sir)
>120 g
<300 g
jaja
1 kom
2 kom
ribana mozzarella
(ili ribani sir za pizzu)
<200 g
<400 g
ribani parmezan
30 g
60 g
list peršina sjeckan
1 vž
2 vž
papar (idealno bijeli!)




  1. napravi umak prema receptu Umak bolonjez all'originale (Barilla)
  2. u posudi izmješaj sir riccota s jajem, dodaj peršin i papar, promiješaj i na kraju dodaj parmezan i 1/2 mozzarelle.
  3. vatrostalnu posudu namaži malsacem, rasporedi malo umaka bolonjez na dno.
  4. stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 1/3 mješavine sira, na sir rasporedi 1/3 umaka bolonjez i pospi s 1/3 preostale mozzarelle
  5. stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 2/3 mješavine sira, na sir rasporedi 2/3 umaka bolonjez i pospi s 2/3 preostale mozzarelle
  6. stavi dva lista lazanja, premaži ih sa slojem 3/3 mješavine sira, na sir rasporedi 3/3 umaka bolonjez, ovaj put nema dodavanja sira!  
  7. na vrh dodaj posljednje listove tijesta lazanje i pospi ih sa preostalom 3/3 mozzarelle.
  8. peći u pećnici na 200 stupnjeva, oko 20-30 min pokriveno aluminijskom folijom.
  9. ukloniti foliju i zapeći još oko 10-15 minuta
  10. izvaditi iz pećnice i ostaviti stajati 10 minuta prije posluživanja

    Nema komentara:

    Objavi komentar