2 porcije | 4 porcije | |
| maslinovo ulje | 1 vž | 2 vž |
| mrkva | 30g | 60g |
| celer | 30g | 60g |
| luk | 30g | 60g |
| pileća prsa (sa kožom i kostima) | >250g | >500g |
| voda | 4dcl +2 dcl | 7,5dcl + 4,5dcl |
| quinoa (nekuhana) | <130ml | >250ml |
| češanj češnjaka | manji | veći |
| peršunov list | ||
| sol i papar |
- skuhati piletinu u većoj navedenoj količini vode, na laganoj vatri.
- skuhanu piletinu otkoštiti i ukloniti kožu. Meso usitniti.
- u većoj posudi zagrijati ulje
- dodati mrkvu, celer i luk. pržiti dok luk ne počne dobijati boju (cca 5 min).
- umiješati pripremljeni pileći bujon i ostatak vode. zakuhati.
- umiješati quinoa-u, pileće meso, nasjeckani češnjak i peršunov list. Posoliti i popapriti po ukusu.
- kuhati u poklopljenoj posudi na laganoj vatri oko 20ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar