Kuhana piletina s quinoa-om

2 porcije
4 porcije
maslinovo ulje
1 vž
2 vž
mrkva
30g
60g
celer
30g
60g
luk
30g
60g
pileća prsa
(sa kožom i kostima)
>250g
>500g
voda
4dcl +2 dcl
7,5dcl + 4,5dcl
quinoa (nekuhana)
<130ml
>250ml
češanj češnjaka
manji
veći
peršunov list


sol i papar




  1. skuhati piletinu u većoj navedenoj količini vode, na laganoj vatri.
  2. skuhanu piletinu otkoštiti i ukloniti kožu. Meso usitniti.
  3. u većoj posudi zagrijati  ulje
  4. dodati mrkvu, celer i luk. pržiti dok luk ne počne dobijati boju (cca 5 min).
  5. umiješati pripremljeni pileći bujon i ostatak vode. zakuhati.
  6. umiješati quinoa-u, pileće meso, nasjeckani češnjak i peršunov list. Posoliti i popapriti po ukusu. 
  7. kuhati u poklopljenoj posudi na laganoj vatri oko 20ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar