Quinoa sa špinatom i sirom

prilog
gl. jelo
maslinovo ulje
1 vž
2 vž
srednja glavica luka
sitno nasjeckana
1/2kom
1kom
celer sitno sjeckan
10g
15g
češanj češnjaka
manji
veći
quinoa (nekuhana)
<130ml
>250ml
bujon od povrća
250ml
500ml
špinat
40g
 90g
gljive narezane
30g
60g
parmezan
10g
20g
sol i papar




  1. u većoj posudi zagrijati  ulje
  2. dodati luk i celer. pržiti dok luk ne postane staklast (cca 3 min).
  3. dodati nasjeckan češnjak i quinoa-u. dobro promiješati i odmah dodati bujon.
  4. kad je quinoa uskuhala smanjiti temperaturu i kuhati u polupokrivenoj posudi cca 12 minuta.
  5. u kašastu i skoro skuhanu quinoa-u umiješati špinat i gljive. Nastaviti lagano kuhati dok quinoa ne postane staklasta i prozirna. 
  6. ugasiti vatru te umiješati parmezan, sol i papar. Dobro promiješati.
  7. Jelo treba mirovati oko 2 minute prije posluživanja.
Napomene:
  1. Umjesto špinata može se koristiti kelj ili blitva.
  2. Bujon od povrća može se zamijeniti s bujonom od piletine

Nema komentara:

Objavi komentar