prilog | gl. jelo | |
maslinovo ulje | 1 vž | 2 vž |
srednja glavica luka sitno nasjeckana | 1/2kom | 1kom |
celer sitno sjeckan | 10g | 15g |
češanj češnjaka | manji | veći |
quinoa (nekuhana) | <130ml | >250ml |
bujon od povrća | 250ml | 500ml |
špinat | 40g | 90g |
gljive narezane | 30g | 60g |
parmezan | 10g | 20g |
sol i papar |
- u većoj posudi zagrijati ulje
- dodati luk i celer. pržiti dok luk ne postane staklast (cca 3 min).
- dodati nasjeckan češnjak i quinoa-u. dobro promiješati i odmah dodati bujon.
- kad je quinoa uskuhala smanjiti temperaturu i kuhati u polupokrivenoj posudi cca 12 minuta.
- u kašastu i skoro skuhanu quinoa-u umiješati špinat i gljive. Nastaviti lagano kuhati dok quinoa ne postane staklasta i prozirna.
- ugasiti vatru te umiješati parmezan, sol i papar. Dobro promiješati.
- Jelo treba mirovati oko 2 minute prije posluživanja.
Napomene:
- Umjesto špinata može se koristiti kelj ili blitva.
- Bujon od povrća može se zamijeniti s bujonom od piletine
Nema komentara:
Objavi komentar