Quinoa s crvenim grahom

1 porcija
2 porcije
biljno ulje
1 vž
2 vž
srednja glavica luka
sitno nasjeckana
1/2kom
1kom
češanj češnjaka
2 manja
3 manja
quinoa (nekuhana)
90ml
180ml
bujon od povrća
<2 dcl
<4 dcl
mljeveni kim
1/2 mž
 1 mž
crvena paprika
vrh noža
1/4 mž
kukuruz smrznuti
<125 ml
<250ml
crveni grah
iz limenke (200ml)
1/2 
1
francuski peršun
(ili običan)


sol i papar




  1. u većoj posudi zagrijati  ulje
  2. dodati luk i sjeckani češnjak. pržiti dok luk ne dobije zlatno smeđu boju (cca 5 min).
  3. dodati quinoa-u, dobro promiješati i odmah dodati bujon.
  4. začiniti s kimom, crvenom paprikom, solju i paprom.
  5. kad je quinoa uskuhala smanjiti temperaturu i kuhati u pokrivenoj posudi cca 20 minuta.
  6. u skoro skuhanu quinoa-u umiješati kukuruz. Nastaviti lagano kuhati 5 minuta a zatim dodati ocijeđeni i i isprani crveni grah. 
  7. na kraju dodati sjeckani peršun i dobro promiješati.

    Nema komentara:

    Objavi komentar