1 porcija | 2 porcije | |
biljno ulje | 1 vž | 2 vž |
srednja glavica luka sitno nasjeckana | 1/2kom | 1kom |
češanj češnjaka | 2 manja | 3 manja |
quinoa (nekuhana) | 90ml | 180ml |
bujon od povrća | <2 dcl | <4 dcl |
mljeveni kim | 1/2 mž | 1 mž |
crvena paprika | vrh noža | 1/4 mž |
kukuruz smrznuti | <125 ml | <250ml |
crveni grah iz limenke (200ml) | 1/2 | 1 |
francuski peršun (ili običan) | ||
sol i papar |
- u većoj posudi zagrijati ulje
- dodati luk i sjeckani češnjak. pržiti dok luk ne dobije zlatno smeđu boju (cca 5 min).
- dodati quinoa-u, dobro promiješati i odmah dodati bujon.
- začiniti s kimom, crvenom paprikom, solju i paprom.
- kad je quinoa uskuhala smanjiti temperaturu i kuhati u pokrivenoj posudi cca 20 minuta.
- u skoro skuhanu quinoa-u umiješati kukuruz. Nastaviti lagano kuhati 5 minuta a zatim dodati ocijeđeni i i isprani crveni grah.
- na kraju dodati sjeckani peršun i dobro promiješati.
Nema komentara:
Objavi komentar