Jesenski kruh sa sjemenkama

750g
1000g
1500g
voda
315ml
420ml
545ml
med
55g
75g
95g
sol
1,5 mž
2 mž
2⅔mž
bijelo brašno - glatko
380g
500g
650g
raženo brašno
70g
100g
120g
zobene pahuljica
45g
60g
80g
lan
2 vž
2,5vž
3,5vž
sezam
2 vž
2 vž
3,5vž
bućine golice
2 vž
3 vž
3,5vž
suhi kvasac
1,5mž
2mž
2⅔mž
(ili svježi kvasac)
(17g)
(23g)
(30g)


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, med, sol, bijelo i integralno brašno, zobene pahuljice, lan, sezam i bućine golice
  3. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  4. odabrati program 10, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
  5. nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar