750g | 1000g | 1500g | |
voda | 315ml | 420ml | 545ml |
med | 55g | 75g | 95g |
sol | 1,5 mž | 2 mž | 2⅔mž |
bijelo brašno - glatko | 380g | 500g | 650g |
raženo brašno | 70g | 100g | 120g |
zobene pahuljica | 45g | 60g | 80g |
lan | 2 vž | 2,5vž | 3,5vž |
sezam | 2 vž | 2 vž | 3,5vž |
bućine golice | 2 vž | 3 vž | 3,5vž |
suhi kvasac | 1,5mž | 2mž | 2⅔mž |
(ili svježi kvasac) | (17g) | (23g) | (30g) |
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, med, sol, bijelo i integralno brašno, zobene pahuljice, lan, sezam i bućine golice
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- odabrati program 10, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
- nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar