Kruh 3P (Kruh sa pirom, prosom i pinjolima)

750g
1000g
1500g
voda
260ml
350ml
455ml
sol
1,5 mž
2 mž
2⅔mž
ulje
1,5 vž
2 vž
2⅔vž
bijeli šećer
1vž
1,5vž
2vž
smeđi sećer
1mž
0,5vž
2mž
mlijeko u prahu
5,5mž
2,5vž
3¼vž
bijelo brašno - glatko
355g
475g
615g
pirovo brašno
75g
100g
130g
proso
25g
35g
45g
pinjoli
25g
35g
45g
sušene brusnice
(ili grožđice)
25g
35g
45g
suhi kvasac
1 mž
1,5mž
2 mž
(ili svježi kvasac)
(12g)
(17g)
(23g)


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, sol, ulje, bijeli i smeđi šećer, mlijeko u prahu, bijelo i pirovo brašno, proso, pinjoli i suhe bobice (brusnice ili grožđice)
  3. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  4. odabrati program 10, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
  5. nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar