750g | 1000g | 1500g | |
voda | 260ml | 350ml | 455ml |
sol | 1,5 mž | 2 mž | 2⅔mž |
ulje | 1,5 vž | 2 vž | 2⅔vž |
bijeli šećer | 1vž | 1,5vž | 2vž |
smeđi sećer | 1mž | 0,5vž | 2mž |
mlijeko u prahu | 5,5mž | 2,5vž | 3¼vž |
bijelo brašno - glatko | 355g | 475g | 615g |
pirovo brašno | 75g | 100g | 130g |
proso | 25g | 35g | 45g |
pinjoli | 25g | 35g | 45g |
sušene brusnice (ili grožđice) | 25g | 35g | 45g |
suhi kvasac | 1 mž | 1,5mž | 2 mž |
(ili svježi kvasac) | (12g) | (17g) | (23g) |
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, sol, ulje, bijeli i smeđi šećer, mlijeko u prahu, bijelo i pirovo brašno, proso, pinjoli i suhe bobice (brusnice ili grožđice)
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- odabrati program 10, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
- nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar