Tripice PIK

2 porcije
4 porcije
biljno ulje
1 vž
2 vž
crveni luk
(sitno sjeckani)
1  manji
1 srednji
juneći fileki
(odleđeni)
300g
600g
češanj češnjaka
(sitno sjeckan)
1 kom
2 kom
lovorov list
1-2 kom
2-3 kom
suha slanina
(izrezana na kockice)
 >30g
>60g
peršunov list
(kosani)


slatka mljevena paprika
ljuta mljevena paprika


pasirana rajčica
250g
500g
krušne mrvice
1-2vž
3-4 vž
goveđi temeljac
500ml
1 l
sok limuna

sol i papar




  1. na ulju popržiti luk do zlatno žute boje.
  2. dodati fileke i posoliti, kratko prodinstati.
  3. dodati češnjak, lovorov list, papar, slatku i ljutu papriku, pasiranu rajčicu i krušne mrvice. Dobro promiješati.
  4. podliti goveđim temeljcem. Kuhati u polupokrivenoj posudi na laganoj vatri dok fileki i slanina potpuno ne omekšaju (cca 45-60 min)
  5. pred kraj dodati malo limunovog soka po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar