2 porcije | 4 porcije | |
biljno ulje | 1 vž | 2 vž |
crveni luk (sitno sjeckani) | 1 manji | 1 srednji |
juneći fileki (odleđeni) | 300g | 600g |
češanj češnjaka (sitno sjeckan) | 1 kom | 2 kom |
lovorov list | 1-2 kom | 2-3 kom |
suha slanina (izrezana na kockice) | >30g | >60g |
peršunov list (kosani) | ||
slatka mljevena paprika ljuta mljevena paprika | ||
pasirana rajčica | 250g | 500g |
krušne mrvice | 1-2vž | 3-4 vž |
goveđi temeljac | 500ml | 1 l |
sok limuna | ||
sol i papar |
- na ulju popržiti luk do zlatno žute boje.
- dodati fileke i posoliti, kratko prodinstati.
- dodati češnjak, lovorov list, papar, slatku i ljutu papriku, pasiranu rajčicu i krušne mrvice. Dobro promiješati.
- podliti goveđim temeljcem. Kuhati u polupokrivenoj posudi na laganoj vatri dok fileki i slanina potpuno ne omekšaju (cca 45-60 min)
- pred kraj dodati malo limunovog soka po želji.
Nema komentara:
Objavi komentar