2 porcije | 4 porcije | |
ostatak pilećeg rasijeka (ili manje pile) | 1/2 (1 kom) | 1 (2 kom) |
kokosovo mlijeko | 500ml | 1 lit |
glavica crnog luka (sitno sjeckana) | 1 kom | 2 kom |
rajčice (oljuštena i isječena) | 2-3 kom | 4-5 kom |
mljeveni suha čili papričica | <1 mž | <2 mž |
kurkuma | <2 mž | <4 mž |
papar u zrnu | 4-5 kom | 8-10 kom |
lovorov list | 2 manja | 4 manja |
sol i voda prema potrebi |
- pileću trticu, rebra, vrat i krila isjeći na manje komade i usoliti.
- piletinu staviti u vatrostalnu posudu i preliti kokosovim mlijekom.
- dodati crni luk, rajčicu, čili, kurkumu, papar i lovor. Pustiti da provrije na laganoj vatri.
- Staviti posudu u pećnicu zagrijanu na 225 stupnjeva i peći dok pile ne omekša. Po potrebi dodati vode i povremeno prelijevati sokom od pečenja.
Nema komentara:
Objavi komentar