Piletina s kokosovim mlijekom na indonezijski način

2 porcije
4 porcije
ostatak pilećeg rasijeka
(ili manje pile)
1/2
(1 kom) 
1
(2 kom)
kokosovo mlijeko
500ml
1 lit
glavica crnog luka
(sitno sjeckana)
1 kom
2 kom
rajčice
(oljuštena i isječena)
2-3 kom
4-5 kom
mljeveni suha
čili papričica
<1 mž
<2 mž
kurkuma
<2 mž
<4 mž
papar u zrnu
4-5 kom
8-10 kom
lovorov list
2 manja
4 manja
sol i voda prema potrebi




  1. pileću trticu, rebra, vrat i krila isjeći na manje komade i usoliti.
  2. piletinu staviti u vatrostalnu posudu i preliti kokosovim mlijekom.
  3. dodati crni luk, rajčicu, čili, kurkumu, papar i lovor. Pustiti da provrije na laganoj vatri.
  4. Staviti posudu u pećnicu zagrijanu na 225 stupnjeva i peći dok pile ne omekša. Po potrebi dodati vode i povremeno prelijevati sokom od pečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar