4 lepinje | 1 kg tijesta | ||
voda | 90ml | 200ml | l |
mlijeko | 90ml | 200ml | |
ulje | 1vž+1mž | 3vž | |
jaje | 1 manje | 1kom | |
sol | 1mž | 2mž | |
bijelo brašno | 290g | 640g | |
suhi kvasac | 1mž | 2mž | |
(ili svježi kvasac) | (13g) | (25g) | |
žumanjak za premazivanje | |||
sezam i crni kim (u omjeru 8:1) | 15g | 20g |
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, mlijeko, ulje, razmućeno jaje, sol, brašno i kvasac
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- za tijesto: odabrati program 16 i pokrenuti program
za lepinje: odabrati program 4, željenu koricu i pokrenuti program - nakon zvučnog signala izvaditi posudu iz aparata te izvaditi tijesto na radnu površnu.
- za tijesto: u nauljenu tepsiju stanjiti tijesto preko cijele površine te ostaviti 15ak minuta da se diže.
za lepinje: poloviti tijesto dok ne dobijete 4 kuglice tijesta. Dvije staviti sa strane a preostale dvije spljoštiti i urezati mrežu na gornjoj površni - razmutiti žumanjak u zasebnoj posudici
- premazati pripremljene lepinje žumanjkom i posuti mješavinom sezama i crnog kima
- za tijesto: peći u pećnici na 200 stupnjeva (180 stupnjeva u ventiliranoj pećnici) s posudom vode dok lepinja ne dobije zlatno žutu koricu
za lepinje: staviti lepinje na ravne podloge za pečenje i staviti u aparat te pritisnuti tipku za uključivanje. - za lepinje: nakon idućeg zvučnog signala izvaditi pečene lepinje te ohladiti kalupe i pripremiti sljedeće dvije lepinje za pečenje.
- po završetku pečenja izvaditi lepinje na rešetku. omotati vlažnom krpom ili aluminijskom folijom i ostaviti da stoji barem 20ak minuta da opuste.
Nema komentara:
Objavi komentar