2 porcije | 4 porcije | |
mljevena govedina (ili junetina) | 160 g | 320g |
manja glavica luka (sitno nasjeckana) | 1 kom | 2 kom |
mrkva (sitno nasjeckana) | 1 srednja | 1 veća |
stabljika celera (sitno nasjeckana) | 1/2 kom | 1 kom |
maslac | 15 g | 30 g |
koncentrat rajčice | 40 g | 80 g |
suho crveno vino | 1 dcl | 2 dcl |
goveđi bujon (ili bujon od junetine) | 200 ml | 400 ml |
sol i papar |
- istopiti maslac i lagano popržiti luk, mrkvu i celer (cca 3 min)
- dodati mljeveno meso i popržiti
- kad meso dobije laganu boju dodati crveno vino i pustiti da ispari
- dodati koncentrat rajčice i bujon
- kuhati otklopljeno cca 40 min, na laganoj vatri uz povremeno miješanje
- na kraju kuhanja posoliti i popapriti po ukusu
- umak se koristi za izradu lazanja, ili punjenje tjestenina. može se poslužiti i uz kuhanu tjesteninu
Nema komentara:
Objavi komentar