Umak bolonjez all'originale (Barilla)

2 porcije
4 porcije
mljevena govedina
(ili junetina)
160 g
320g
manja glavica luka
(sitno nasjeckana)
1  kom
2 kom
mrkva
(sitno nasjeckana)
1  srednja
1 veća
stabljika celera
(sitno nasjeckana)
1/2  kom
1 kom
maslac
15 g
30 g
koncentrat rajčice
40 g
80 g
suho crveno vino 
1 dcl
2 dcl
goveđi bujon
(ili bujon od junetine)
200 ml
400 ml
sol i papar



  1. istopiti maslac i lagano popržiti luk, mrkvu i celer (cca 3 min)
  2. dodati mljeveno meso i popržiti
  3. kad meso dobije laganu boju dodati crveno vino i pustiti da ispari
  4. dodati koncentrat rajčice i bujon
  5. kuhati otklopljeno cca 40  min, na laganoj vatri uz povremeno miješanje
  6. na kraju kuhanja posoliti i popapriti po ukusu
  7. umak se koristi za izradu lazanja, ili punjenje tjestenina. može se poslužiti i uz kuhanu tjesteninu 

    Nema komentara:

    Objavi komentar