Morske lazanje na moj način

1 komad
2 komada
bešamel umak
4 dcl
8 dct
vrhnje za kuhanje
 12g
25g
smrznute dagnje
 60g
120g
smrznuti račići
(gamberi)
80g
160g
surimi štapići
4kom
 8kom
file bakalara
40g
80g
kukuruz
40g
80g
mladi grašak
40g
80g
svježi peršun


crvena
mljevena paprika
1/2 mž
1 mž
sol i papar


listova za lazanje
sa špinatom
9 kom
18 kom
sir za ribanje
65g
125g
svježi peršun



  1. pripremiti morske plodove i povrće: (a) odmrznuti šampinjone i narezati na listiće; (b) odmrznuti file bakalara i istragati na komadiće (c) smrznute surime izvaditi iz folije i narezati na 4 dijela svaki
  2. napraviti odgovarajuću količinu bešamel umaka prema receptu, ali s pola dcl (tj. 1 dcl) manje mlijeka
  3. vratiti umak na laganu vatru te dodati vrhnje za kuhanje i promiješati
  4. dodati smrznute dagnje, račiće, surime (ukloniti višak smrznute tekućine!)
  5. dodati pripremljene šampinjone, file bakalara  
  6. dodati smrznuti kukuruz, mladi grašak i uskuhati
  7. u uskuhani umak dodati surime, svježi peršin, crvenu papriku i dobro posoliti
  8. kuhati oko 3-4 minute
  9. staviti oko 5g sira sa strane te oko 2 kutljače umaka bez ribe i povrća. 
  10. jednu sačuvanu kutlaču umaka razmazati po dnu posude za pečenje
  11. staviti tri lista za lazanje. staviti polovicu pripremljenog umaka, te naribati polovicu tvrdog sira
  12. staviti iduća tri lista za lazanje, drugu polovicu umaka i naribati drugu polovicu sira
  13. staviti posljednja tri lista lazanje te prekriti s drugom izdvojenom kutlačom umaka. Lagano pritisnuti lazanje kako bi se umak bolje rasporedio oko tijesta
  14. naribati ostatka sira na površnu lazanja
  15. za 4 porcije: ponoviti postupak u novoj posudi ili raditi sa duplim količinama listova za lazanje u duplo široj posudi!
  16. prekriti folijom i peći 15ak minuta na 200 stupnjeva
  17. izvaditi i maknuti foliju te zapeći 10-15 minuta kako bi se formirala korica

    Nema komentara:

    Objavi komentar