1 komad | 2 komada | |
bešamel umak | 4 dcl | 8 dct |
vrhnje za kuhanje | 12g | 25g |
smrznute dagnje | 60g | 120g |
smrznuti račići (gamberi) | 80g | 160g |
surimi štapići | 4kom | 8kom |
file bakalara | 40g | 80g |
kukuruz | 40g | 80g |
mladi grašak | 40g | 80g |
svježi peršun | ||
crvena mljevena paprika | 1/2 mž | 1 mž |
sol i papar | ||
listova za lazanje sa špinatom | 9 kom | 18 kom |
sir za ribanje | 65g | 125g |
svježi peršun |
- pripremiti morske plodove i povrće: (a) odmrznuti šampinjone i narezati na listiće; (b) odmrznuti file bakalara i istragati na komadiće (c) smrznute surime izvaditi iz folije i narezati na 4 dijela svaki
- napraviti odgovarajuću količinu bešamel umaka prema receptu, ali s pola dcl (tj. 1 dcl) manje mlijeka
- vratiti umak na laganu vatru te dodati vrhnje za kuhanje i promiješati
- dodati smrznute dagnje, račiće, surime (ukloniti višak smrznute tekućine!)
- dodati pripremljene šampinjone, file bakalara
- dodati smrznuti kukuruz, mladi grašak i uskuhati
- u uskuhani umak dodati surime, svježi peršin, crvenu papriku i dobro posoliti
- kuhati oko 3-4 minute
- staviti oko 5g sira sa strane te oko 2 kutljače umaka bez ribe i povrća.
- jednu sačuvanu kutlaču umaka razmazati po dnu posude za pečenje
- staviti tri lista za lazanje. staviti polovicu pripremljenog umaka, te naribati polovicu tvrdog sira
- staviti iduća tri lista za lazanje, drugu polovicu umaka i naribati drugu polovicu sira
- staviti posljednja tri lista lazanje te prekriti s drugom izdvojenom kutlačom umaka. Lagano pritisnuti lazanje kako bi se umak bolje rasporedio oko tijesta
- naribati ostatka sira na površnu lazanja
- za 4 porcije: ponoviti postupak u novoj posudi ili raditi sa duplim količinama listova za lazanje u duplo široj posudi!
- prekriti folijom i peći 15ak minuta na 200 stupnjeva
- izvaditi i maknuti foliju te zapeći 10-15 minuta kako bi se formirala korica
Nema komentara:
Objavi komentar