Janjeća kapama

2 porcije
4 porcije
janjetina (bez kosti
narezana na komade)
400g
800 g
ulje
1 vž
2 vž
brašno
1/2 vž
1 vž
špinat (u listovima
svježi ili smrznut)
300 g
600 g
mladi luk
1 svežanj
3 svežnja
crveni luk
1/2 glavice

1 manja
glavica
češanj češnjaka
1 veći
 3 kom
sol i papar


crvena paprika


voda (po potrebi)




  1. usoliti pripremljene komade janjetine.
  2. popržiti janjetinu na vrućem ulju sa svih strana da poprimi lijepu boju i omekša.
  3. narezati špinat na rezance, a mladi i crveni luk nasjeckati.
  4. izvaditi meso sa strane, a na preostaloj masnoći propirjati špinat i luk.
  5. vratiti meso u posudu, popapriti, dodati crvenu papriku, pobrašniti i promiještati.
  6. lagano pirjati na umjerenoj temperaturi, a po potrebi i želji dolijevati vodu.
  7. gotovo jelo služiti s kiselim mlijekom.

Nema komentara:

Objavi komentar