2 porcije | 4 porcije | |
| janjetina (bez kosti narezana na komade) | 400g | 800 g |
| ulje | 1 vž | 2 vž |
| brašno | 1/2 vž | 1 vž |
| špinat (u listovima svježi ili smrznut) | 300 g | 600 g |
| mladi luk | 1 svežanj | 3 svežnja |
| crveni luk | 1/2 glavice | 1 manja glavica |
| češanj češnjaka | 1 veći | 3 kom |
| sol i papar | ||
| crvena paprika | ||
| voda (po potrebi) |
- usoliti pripremljene komade janjetine.
- popržiti janjetinu na vrućem ulju sa svih strana da poprimi lijepu boju i omekša.
- narezati špinat na rezance, a mladi i crveni luk nasjeckati.
- izvaditi meso sa strane, a na preostaloj masnoći propirjati špinat i luk.
- vratiti meso u posudu, popapriti, dodati crvenu papriku, pobrašniti i promiještati.
- lagano pirjati na umjerenoj temperaturi, a po potrebi i želji dolijevati vodu.
- gotovo jelo služiti s kiselim mlijekom.
Nema komentara:
Objavi komentar