Pečena patka sa zelenim jabukama

2 porcije
4 porcije
mlada patka
1/2 kom
1 kom
zelene jabuke
(zeleni delicious, granny smith 

ili eventualno idered) 
1 veća
2 srednje
sol i malo ulja




  1. patki ukloniti kralježnicu (butterflying), prsna kost može ostati te lagano rastvoriti patku. 
  2. natrti solju iznutra i izvana.
  3. oprane jabuke umetnuti u unutrašnjost patke.
  4. (ako korištiš polovicu patke jabuku prerezati po pola, te je pričvrstiti čačklicama na unutrašnjost patke, tako da prerez jabuke bude okrenut prema unutrašnjosti patke.)
  5. napraviti zareze oštrim nožem na koži prsa i karakbataka u obliku rombova i premazati s malo ulja..
  6. patku staviti u vrećicu za pečenje, tako da je otvor okrenut prema dolje. (ako radiš s polovicom patke onda staviti patku tako da su jabuke pokrivene, a s gornje strane je krilo patke.)
  7. peći u zagrijanoj pećnici dok meso ne omekša (1-2 sata).
  8. Pred kraj razrezati vrećicu te uključiti grill kako bi se zapekla kožica.
  9. Meso služiti s pečenim krumpirom ili drugim prilogom i sezonskom salatom. Uz meso poslužiti i kašasti umak od jabuke koji se formirao tijekom pečenja.

Nema komentara:

Objavi komentar