2 porcije | 4 porcije | |
mlada patka | 1/2 kom | 1 kom |
zelene jabuke (zeleni delicious, granny smith ili eventualno idered) | 1 veća | 2 srednje |
sol i malo ulja |
- patki ukloniti kralježnicu (butterflying), prsna kost može ostati te lagano rastvoriti patku.
- natrti solju iznutra i izvana.
- oprane jabuke umetnuti u unutrašnjost patke.
- (ako korištiš polovicu patke jabuku prerezati po pola, te je pričvrstiti čačklicama na unutrašnjost patke, tako da prerez jabuke bude okrenut prema unutrašnjosti patke.)
- napraviti zareze oštrim nožem na koži prsa i karakbataka u obliku rombova i premazati s malo ulja..
- patku staviti u vrećicu za pečenje, tako da je otvor okrenut prema dolje. (ako radiš s polovicom patke onda staviti patku tako da su jabuke pokrivene, a s gornje strane je krilo patke.)
- peći u zagrijanoj pećnici dok meso ne omekša (1-2 sata).
- Pred kraj razrezati vrećicu te uključiti grill kako bi se zapekla kožica.
- Meso služiti s pečenim krumpirom ili drugim prilogom i sezonskom salatom. Uz meso poslužiti i kašasti umak od jabuke koji se formirao tijekom pečenja.
Nema komentara:
Objavi komentar