2 porcije
|
4 porcije
| |
| slanutak (nekuhani) |
100 g
|
200 g
|
| heljdina kaša |
120 g
|
250 g
|
| krastavac |
1/2 kom
|
1 kom
|
| peršun |
1/2 vezice
|
1 vezica
|
| kopar |
1/2 vezice
|
1 vezica
|
| vegeta |
1/2 vž
|
1 vž
|
| balzamični ocat |
1 vž
|
2 vž
|
| maslinovo ulje |
2 vž
|
4 vž
|
- slanutak namočiti u dosta vode preko noći.
- drugi dan skuhati slanutak u dosta vode. kad provrije uklanjati pjenu s površine. isprati hladnom vodom i ohladiti.
- istovremeno skuhati heljdinu kašu. isprati i ohladiti.
- narezati krastavac s korom na kockice.
- u veću zdjelu pomiješati slanutak, heljdinu kašu, krastavac, peršin i kopar. dobro posoliti i izmiješati.
- u manjoj posudi pomiještati vegetu, ocat i ulje. Dobro izmješatiu da se dobije emulzija.
- Pripremljenu emulziju preliti preko salata i promiješati.
- Salatu ostaviti na hladnome 1 sat i zatim poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar