Salata od slanutka i heljdine kaše

2 porcije
4 porcije
slanutak
(nekuhani)
100 g
200 g
heljdina kaša
 120 g
250 g
krastavac
1/2 kom
1 kom
peršun
1/2  vezice
1 vezica
kopar
1/2  vezice
1 vezica
vegeta
1/2 vž
1 vž
balzamični ocat
1 vž
2 vž
maslinovo ulje
2 vž
4 vž


  1. slanutak namočiti u dosta vode preko noći. 
  2. drugi dan skuhati slanutak u dosta vode. kad provrije uklanjati pjenu s površine. isprati hladnom vodom i ohladiti.
  3. istovremeno skuhati heljdinu kašu. isprati i ohladiti.
  4. narezati krastavac s korom na kockice. 
  5. u veću zdjelu pomiješati slanutak, heljdinu kašu, krastavac, peršin i kopar. dobro posoliti i izmiješati.
  6. u manjoj posudi pomiještati vegetu, ocat i ulje. Dobro izmješatiu da se dobije emulzija.
  7. Pripremljenu emulziju preliti preko salata i promiješati.
  8. Salatu ostaviti na hladnome 1 sat i zatim poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar