Vrtlaričino varivo od korabice

2 porcije
4 porcije
maslinovo ulje
2 vž
4 vž
suhi češnjak
i mladi luk
 2 češnja i
3 srednja struka
4 češnja i
6 srednjih strukova
(ili mladi češnjak
s listovima)
(1 kom)
(2 kom)
mrkva
1/2  veće
1 veća
voda
1/2  litre
1 litra
korabica
cca. 400 g
cca. 800 g
sol i papar
svježi kopar
2 vž
4 vž
vrhnje za kuhanje
150 g
300 g


  1. češnjeve češnjaka narezati na listiće. mladi luk narezati na sitno.
  2. (ili narezati češnjak na tanke kolutiće skupa s listovima)
  3. narezati mrkvu na kockice. 
  4. popržiti obje vrste luka (ili mladi češnjak) na maslinovom ulju. 
  5. zatim dodati mrkvu i dobro popržiti.
  6. zaliti s mlakom vodom i uskuhati.
  7. za to vrijeme očistiti korabice i sačuvait listove. Korabicu narezati na krupnije ploške, a mlade listove isjeći na trake. 
  8. kad je varivo uskuhalo dodati korabicu i listove. posloiti i popapriti, te uskuhati.
  9. dodati nasjeckani svježi kopar i ponovno uskuhati.
  10. dodati vrhnje za kuhanje promiješati i kuhati na laganoj vatri dok korabica malo ne omekša.
  11. Servirati u tanjurima s malo svježeg vrhnja.
NAPOMENA.
  1. Ukoliko je malo listova korabice može se dodati špinat u listovima narezna na trake, ali i ostalo povrće, poput brokule ili cvjetače.

Nema komentara:

Objavi komentar