2 porcije
|
4 porcije
| |
maslinovo ulje |
2 vž
|
4 vž
|
suhi češnjak i mladi luk |
2 češnja i
3 srednja struka |
4 češnja i
6 srednjih strukova |
(ili mladi češnjak s listovima) |
(1 kom)
|
(2 kom)
|
mrkva |
1/2 veće
|
1 veća
|
voda |
1/2 litre
|
1 litra
|
korabica |
cca. 400 g
|
cca. 800 g
|
sol i papar | ||
svježi kopar |
2 vž
|
4 vž
|
vrhnje za kuhanje |
150 g
|
300 g
|
- češnjeve češnjaka narezati na listiće. mladi luk narezati na sitno.
- (ili narezati češnjak na tanke kolutiće skupa s listovima)
- narezati mrkvu na kockice.
- popržiti obje vrste luka (ili mladi češnjak) na maslinovom ulju.
- zatim dodati mrkvu i dobro popržiti.
- zaliti s mlakom vodom i uskuhati.
- za to vrijeme očistiti korabice i sačuvait listove. Korabicu narezati na krupnije ploške, a mlade listove isjeći na trake.
- kad je varivo uskuhalo dodati korabicu i listove. posloiti i popapriti, te uskuhati.
- dodati nasjeckani svježi kopar i ponovno uskuhati.
- dodati vrhnje za kuhanje promiješati i kuhati na laganoj vatri dok korabica malo ne omekša.
- Servirati u tanjurima s malo svježeg vrhnja.
NAPOMENA.
- Ukoliko je malo listova korabice može se dodati špinat u listovima narezna na trake, ali i ostalo povrće, poput brokule ili cvjetače.
Nema komentara:
Objavi komentar