1 porcija | 2 porcije | |
| surimi štapići | 3 kom | 6 kom |
| tvrdo kuhano jaje | 1 kom | 2 kom |
| mladi luk | 1 manji | 2 manja ili 1 veći |
| kukuruz | 15g | 30g |
| lagana majoneza | 40g | 80g |
| senf | <1 mž | <2 mž |
| slatka crvena paprika | <1 mž | <2 mž |
| ljuta mljevena paprika | malo | malo |
| sol | 1/2 mž | 1 mž |
| papar i smeđi šećer | po želji | po želji |
| kruh (ili pecivo) | 4 šnite (cca 120g) | 8 šnita (cca 240g) |
| rajčica | 4 režnja | 8 režnjeva |
| zelena salata | cca 2 lista | cca 4 lista |
- Zagrijati štapiće od surima u vrijućoj vodi (oko 1 min).
- Nasjeckati surime najbolje sa rezalicom za tvrdo kuhana jaja. Zatim nasjeckati tvrdo kuhana jaja i sitno izrezati mladi luk.
- Odmrznuti kukuruz ukoliko je smrznut tj. ocijediti kukuruz iz konzerve.
- Pomiješati surime, jaja, mladi luk, kukuruz, majonezu, senf i sol. Dodati slatku i ljutu papriku po želji. Ako želiš može se dodati papra i malo smeđeg šećera u smjesu. Smjesu staviti u hladnjak.
- (Peciva prerezati po dužini te zapeći na tavi s malo ulja na razrezanim stranama.)
- Rasporediti na svaku drugu špnitu smjesu surima.
- Dodati rajčicu na svaku šnitu, zatim dodati po list salate i prekriti s drugom šnitom kruha.
- Sendviče staviti na gril ili u mkrovalnu pećnicu s grilom na nekoliko minuta.
- Gotove sendviče prerezati pod kutom i servirati.
NAPOMENE:
- Kruh se može i prethodno tostirati )ili zapeći na tavi s malo ulja), pa zapicanje na grilu nije potrebno.
- Sendviči se mogu zagrijati i u sendvič-tosteru. U tom slučaju prethodno odstraniti koricu kruha.
Nema komentara:
Objavi komentar