Moja halva od mlijeka


maslac
150 g

pšenični griz
 200 g

mlijeko
4,5 dcl

bijeli šećer
130 g

smeđi šećer
100 g
cimet
1 mž


  1. rastopiti maslac u posudi. 
  2. miješajući kuhačom u maslac postepeno dodavati griz
  3. pržiti smjesu dok griz ne poprimi zlatno žutu boju
  4. u međuvremenu uskuhati mlijeko i dodati obje vrste šećera. 
  5. kad se šećer rastopio i mlijeko ponovno prokuhalo skloniti s vatre
  6. preliti naglo smjesu griza i maslaca ušećerenim mlijekom. PAZITI na paru i pjenu!
  7. dobro promiješati u jednoličnu smjesu i zatim dodait žličicu cimeta
  8. halvu pržiti na vatri 20ak minuta ili dok masa ne dobije željenu čvrstoću (kad se odvaja od posude!)
  9. izručiti halvu na lim prekriven masnim papirom i izravnati, potapkati po cijeloj površini. ostaviti da se ohladi.
  10. poslužiti ohlađeno i narezano na komadiće (mignone). Ukrasiti svaki mignon s cimetom ili komadićem suhog voća, oraha,.indijskog oraščića i slično...

Nema komentara:

Objavi komentar