maslac |
150 g
| |
pšenični griz |
200 g
| |
mlijeko |
4,5 dcl
| |
bijeli šećer |
130 g
| |
smeđi šećer |
100 g
| |
cimet |
1 mž
|
- rastopiti maslac u posudi.
- miješajući kuhačom u maslac postepeno dodavati griz
- pržiti smjesu dok griz ne poprimi zlatno žutu boju
- u međuvremenu uskuhati mlijeko i dodati obje vrste šećera.
- kad se šećer rastopio i mlijeko ponovno prokuhalo skloniti s vatre
- preliti naglo smjesu griza i maslaca ušećerenim mlijekom. PAZITI na paru i pjenu!
- dobro promiješati u jednoličnu smjesu i zatim dodait žličicu cimeta
- halvu pržiti na vatri 20ak minuta ili dok masa ne dobije željenu čvrstoću (kad se odvaja od posude!)
- izručiti halvu na lim prekriven masnim papirom i izravnati, potapkati po cijeloj površini. ostaviti da se ohladi.
- poslužiti ohlađeno i narezano na komadiće (mignone). Ukrasiti svaki mignon s cimetom ili komadićem suhog voća, oraha,.indijskog oraščića i slično...
Nema komentara:
Objavi komentar