2 porcije
|
4 porcije
| |
file bakalara (bez kože, deblji, smrznuti) |
240 g
|
480 g
|
voda |
2 dcl
|
3 dcl
|
tawny porto |
1 dcl
|
1,5 dcl
|
sol | ||
češnjak |
1 češanj
|
2 češnja
|
limun |
2 tanja koluta
|
1/2 manjeg
|
svježi ružmarin | ||
maslinovo ulje |
2 vž
|
4 vž
|
- u posudu uliti vodu i porto. dodati na listiće narezan češnjak. limun iscijediti i ubaciti u posudu. marinadu uskuhati.
- lagano posoliti i promiješati. dodati file bakalara. poklopljeno kuhati na laganoj vatri 2-3 minute (dok marinada ne izgubi crvenu boju -- ako koristiš kvalitetan tawny porto).
- ugasiti vatru i držati poklopljeno do serviranja (ne duže od 30 minuta!).
- servirati na tanjuru. posipati svježe nasjeckanim ružmarinom. svaki file preliti žlicom kvalitetnog aromatičnoga maslinovog ulja. Služiti uz lagano kuhano neutralno miješano povrće (npr. carska mješavina).
NAPOMENA:
- Umjesto tawny porta može se koristiti ista količina prošeka (iako je okus drugačiji).
- Umjesto tawny porta može se koristiti kvalitetno puno crveno vino voćne note, orašasto-bademastog okusa sa žličicom bagremovog meda.
Nema komentara:
Objavi komentar