1-2 porcije
|
3-4 porcije
| |
| glava lososa (bez škrga i krvi) |
1 kom
|
2 kom
|
| kombu alga |
1,2 cm
|
2,5 cm
|
| korijen đumbira (oguljen i prorezan) |
2 cm
|
3,5 cm
|
| sol | >1/4 mž |
>1/2 mž
|
| mirin |
15 ml
|
30 ml
|
| suhi rezanci somen |
cca. >60 g
|
cca. >120 g.
|
| miso pasta (bijela) |
>2 mž
|
>4 mž
|
- oprati glave i očistiti ostatke škrga i krvi. u većoj posudi prekriti vodom te dodati kombu algu i đumbir.
- zagijati na laganoj vatri, ali ne smije prokuhati! Na lagano grijati 20-30 minuta.
- dodati sol po ukusu.
- izvaditi glave i skinuti s njih meso u posudu. posebno sačuvati meso s obraza!
- procijediti bujon i staviti u čistu posudu. dodati mirin i zagrijavati (ne kuhati!).
- u međuvremenu uskuhati posoljenu vodu te skuhati rezance.
- juha se servira neposredno prije posluživanja:
- u svaki tanjur staviti malo bujona.
- u svaki tanjur staviti jednu žličicu miso paste i miješajući je rastopiti.
- u svaki tanjur staviti jednaku količinu rezanaca
- u svaki tanjur na rezance dodati jednaku količinu mesa i obavezno barem jedan obraz lososa
- svaki tanjur preliti jednom kutlačom bujona i odmah poslužiti!
Nema komentara:
Objavi komentar