750g
|
1000g
|
1500g
| |
voda |
cca 1,5 dcl
|
cca 2 dcl
|
cca 2,6dcl
|
kukuruzno brašno |
150g
|
200g
|
260g
|
mlijeko |
150 ml
|
195 ml
|
250 ml
|
sol |
3/4 mž
|
1 mž
|
1 1/3 mž
|
smeđi šećer |
3/4 mž
|
1mž
|
1 1/3 mž
|
ulje |
2 mž
|
1 vž
|
4 mž
|
polubijelo brašno |
150g
|
200g
|
260g
|
bijelo brašno |
150g
|
200g
|
260g
|
suhi kvasac |
1,5mž
|
2mž
|
2⅔mž
|
(ili svježi kvasac) |
(17g)
|
(23g)
|
(30g)
|
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- u zdjelu staviti kukuruzno brašno i preliti kipućom vodom. izmješati u mekanu masu i ostaviti da se ohladi.
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: mlijeko, sol, šećer, ulje, polubijelo brašno, pofureno kukuruzno brašno, bijelo brašno. kukuruzno brašno dodati u komadima (žlicom...)
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- odabrati program 14, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
- nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
NAPOMENA:
- Po želji u tijesto se može dodati par zrna smrznutog kukuruza šećerca nakon zvučnog signala.
- Prije početka faze pečenje kruh se može posipati kukuruznom krupicom ili kukuruznim brašnom.
Nema komentara:
Objavi komentar