Fini kukuruzni miješani kruh

750g
1000g
1500g
voda
cca 1,5 dcl
cca 2 dcl
cca 2,6dcl
kukuruzno brašno
150g
200g
260g
mlijeko
150 ml
195 ml
250 ml
sol
3/4 mž
1 mž
1 1/3 mž
smeđi šećer
3/4 mž
1mž
1 1/3 mž
ulje
2 mž
1 vž
4 mž
polubijelo brašno
150g
200g
260g
bijelo brašno
150g
200g
260g
suhi kvasac
1,5mž
2mž
2⅔mž
(ili svježi kvasac)
(17g)
(23g)
(30g)


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. u zdjelu staviti kukuruzno brašno i preliti kipućom vodom. izmješati u mekanu masu i ostaviti da se ohladi.
  3. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: mlijeko, sol, šećer, ulje, polubijelo brašno, pofureno kukuruzno brašno, bijelo brašno. kukuruzno brašno dodati u komadima (žlicom...)
  4. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  5. odabrati program 14, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
  6. nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.

NAPOMENA:
  1. Po želji u tijesto se može dodati par zrna smrznutog kukuruza šećerca nakon zvučnog signala.
  2. Prije početka faze pečenje kruh se može posipati kukuruznom krupicom ili kukuruznim brašnom.

Nema komentara:

Objavi komentar