Trepa


maslac
cca 20 g

kukuruzno brašno
 cca 250 ml 

kiselih jabuka
cca 500 g

smeđi šećer demomera
cca 1 vž

mljeveni cimet
cca 1/2 mž
ulje
4 vž

vrhnje za kuhanje
cca 250 ml


  1. malsac razmazati po dnu i rubovima tepsije. 
  2. nasuti kukurzno brašno u tepisuju. izravanti sloj brašna debeo cca 4-5 mm.
  3. očistiti i naribati jabuke. rasporediti ih na brašno u sloju debelom cca 0,5 do 1 cm
  4. jabuke posuti šećerom. 
  5. ravnomjerno posuti mljevenim cimetom
  6. u posudi izmještati vrhnje za kuhanje i ulje
  7. pažljivo preliti kolač mješavinom vrhnja i ulja. paziti posebno da rubovi i uglovi tepsije budu prekriveni
  8. peću u pećnici na 180 C oko pola sata do 45 minuta ili dok se ne formira lagana zlatnožuta korica na kolaču.

Nema komentara:

Objavi komentar