| maslac |
cca 20 g
| |
| kukuruzno brašno |
cca 250 ml
| |
| kiselih jabuka |
cca 500 g
| |
| smeđi šećer demomera |
cca 1 vž
| |
| mljeveni cimet |
cca 1/2 mž
| |
| ulje |
4 vž
| |
| vrhnje za kuhanje |
cca 250 ml
|
- malsac razmazati po dnu i rubovima tepsije.
- nasuti kukurzno brašno u tepisuju. izravanti sloj brašna debeo cca 4-5 mm.
- očistiti i naribati jabuke. rasporediti ih na brašno u sloju debelom cca 0,5 do 1 cm
- jabuke posuti šećerom.
- ravnomjerno posuti mljevenim cimetom
- u posudi izmještati vrhnje za kuhanje i ulje
- pažljivo preliti kolač mješavinom vrhnja i ulja. paziti posebno da rubovi i uglovi tepsije budu prekriveni
- peću u pećnici na 180 C oko pola sata do 45 minuta ili dok se ne formira lagana zlatnožuta korica na kolaču.
Nema komentara:
Objavi komentar