400g
|
700g
|
1250g
| |
| voda |
90 ml
|
150 ml
|
300 ml
|
| sol |
1/3 mž
|
1 mž
|
2 mž
|
| maslac (u komadićima) |
10 g
|
15 g
|
30 g
|
| bijelo brašno |
150 g
|
200 g
|
500 g
|
| maslac (u tankim listićima) |
110 g
|
185 g
|
370 g
|
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, sol, maslac, brašno
- odabrati program 16 i pokrenuti program
- nakon završetka faze mješanja ugasiti aparat i izvaditi tijesto. formirati kvrgu.
- tijesto staviti u hladnjak na 15 minuta.
- razvaljati tijesto i prekriti ga listićima maslaca. prepriti maslac krajevima tijesta prema sredini.
- pažljivo razvaljati tijesto.
- preklopiti na tri dijela (poput brošure) i ponovno razvaljati
- preklopiti na tri dijela, zavaljati i ostaviti u hladnjaku 15 minuta.
- ponoviti korake od 7 do 9 3 puta. prilikom svakog valjanja tijesta preklapanje ponavljati najmanje 3 puta, a po mogućnosti i 6 puta nakon čega se vraća u hladnjak.
- Ovako pripremljeno tijesto može stajati u hladnjaku nekoliko dana ili se može porcionirati i zamrznuti za kasniju upotrebu.
Nema komentara:
Objavi komentar