Obično lisnato tijesto


400g
700g
1250g
voda
 90 ml
150 ml
300 ml
sol
 1/3 mž
  1 mž
2 mž
maslac
(u komadićima)
10 g
 15 g
  30 g
bijelo brašno
 150 g
   200 g
  500 g
maslac
(u tankim listićima)
110 g
 185 g
370 g


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: voda, sol, maslac, brašno
  3. odabrati program 16 i pokrenuti program
  4. nakon završetka faze mješanja ugasiti aparat i izvaditi tijesto. formirati kvrgu.
  5. tijesto staviti u hladnjak na 15 minuta.
  6. razvaljati tijesto i prekriti ga listićima maslaca. prepriti maslac krajevima tijesta prema sredini.
  7. pažljivo razvaljati tijesto.
  8. preklopiti na tri dijela (poput brošure) i ponovno razvaljati
  9. preklopiti na tri dijela, zavaljati i ostaviti u hladnjaku 15 minuta.
  10. ponoviti korake od 7 do 9 3 puta. prilikom svakog valjanja tijesta preklapanje ponavljati najmanje 3 puta, a po mogućnosti i 6 puta nakon čega se vraća u hladnjak.
  11. Ovako pripremljeno tijesto može stajati u hladnjaku nekoliko dana ili se može porcionirati i zamrznuti za kasniju upotrebu.

Nema komentara:

Objavi komentar