Pijane tortice Frankopan


cca 9 kom
cca 25 kom

obično lisnato tijesto
 400 g
700 g

mlijeveni bademi
 100 g
  275 g

smeđi šećer demomera
 100 g
275 g

maslac (omekšan)
50 g
140 g
jaje
 1 manje
   2 veća
  
žutanjak
1 kom
 2  kom

rum
   50 ml
    140 ml
  
ulje i brašno
   po potrebi


  1. pripremiti potrebnu količinu običnog lisnatog tijesta prema receptu:  http://beren-kitchen.blogspot.com/2012/08/obicno-lisnato-tijesto.html
  2. u posudi dobro izmještati dameme, šećer , maslac, jaje i rum dok se ne dobije glatka smjesa.
  3. razvaljati tijesto i izrezati na kvadrate 10x10 cm.
  4. na svaki kvadrat u serdinu staviti nadjev i preklopiti krajeve te ih zalijepiti s malo vode.
  5. poslagati tortice na lim za pečenje.
  6. u maljoj posudi razmutiti žutanjak s malo vode. svaku torticu premazati žutanjkom.
  7. peći u pećnici zagrijanoj na 220 C oko 20ak minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar