Rižoto od plodova mora

2 porcija
4 porcije
maslinovo ulje
1 vž
2 vž
srednja glavica luka
sitno nasjeckana
1/2 kom
1 kom
češanj češnjaka
1 kom
2 kom
korijen peršina
(ili celera)
10 g
20 g
mješavina plodova mora
(smrznuta)
>150 g
>300 g
riblji bujon
(ili bujon od povrća)
5 dcl
 1 lit
riža (ili proso)
160 g
320 g
koncentrat rajčice
2 mž
 4 mž
bijelo vino (pinot)
0,5 dcl
 1 dcl
kukuruz smrznuti
20 g
 40 g
grašak smrznuti
15 g 
30 g
peršunov list
(sitno sjeckani ili sušeni)


parmezan
20 g
40 g
sol i papar




  1. na ulju popržiti luk, češnjak i peršunov korijen
  2. dodati plodove more i kratko propirjati (da se odmrznu i zagriju)
  3. komadiće surimi štapića izvaditi i ostaviti sa strane budući su prije gotovi
  4. dodati rižu i popržiti dok ne postane staklasta
  5. dodati koncentrat rajčice, soli i papar. dobro promiješati.
  6. doliti vino i propirjati par trenutaka dok ono ne ispari
  7. dodavati malo po malo pripremljenog bujona i kuhati na laganoj vatri dok riža ne bude skuhana al dente.
  8. dodati kukuruz i grašak. promiješati i kuhati par trenutaka.
  9. pred kraj kuhanja vratiti skomadiće surimi štapića i lagano promiješati.
  10. ukloniti s vatre i umiješati ribani parmezan i peršunov list.
  11. poravnati rižoto, poklopiti i ostaviti stajati 5 minuta prije posluživanja.

    Nema komentara:

    Objavi komentar