2 porcija
|
4 porcije
| |
| maslinovo ulje |
1 vž
|
2 vž
|
| srednja glavica luka sitno nasjeckana |
1/2 kom
|
1 kom
|
| češanj češnjaka |
1 kom
|
2 kom
|
| korijen peršina (ili celera) |
10 g
|
20 g
|
| mješavina plodova mora (smrznuta) |
>150 g
|
>300 g
|
| riblji bujon (ili bujon od povrća) |
5 dcl
|
1 lit
|
| riža (ili proso) |
160 g
|
320 g
|
| koncentrat rajčice |
2 mž
|
4 mž
|
| bijelo vino (pinot) |
0,5 dcl
|
1 dcl
|
| kukuruz smrznuti |
20 g
|
40 g
|
| grašak smrznuti |
15 g
|
30 g
|
| peršunov list (sitno sjeckani ili sušeni) | ||
| parmezan |
20 g
|
40 g
|
| sol i papar |
- na ulju popržiti luk, češnjak i peršunov korijen
- dodati plodove more i kratko propirjati (da se odmrznu i zagriju)
- komadiće surimi štapića izvaditi i ostaviti sa strane budući su prije gotovi
- dodati rižu i popržiti dok ne postane staklasta
- dodati koncentrat rajčice, soli i papar. dobro promiješati.
- doliti vino i propirjati par trenutaka dok ono ne ispari
- dodavati malo po malo pripremljenog bujona i kuhati na laganoj vatri dok riža ne bude skuhana al dente.
- dodati kukuruz i grašak. promiješati i kuhati par trenutaka.
- pred kraj kuhanja vratiti skomadiće surimi štapića i lagano promiješati.
- ukloniti s vatre i umiješati ribani parmezan i peršunov list.
- poravnati rižoto, poklopiti i ostaviti stajati 5 minuta prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar