2 porcija
|
4 porcije
| |
| maslac |
20 g
|
40 g
|
| glavica luka (nasječen na tanka rebra) |
1/2kom
|
1kom
|
| kiselo vrhnje |
<100 g
|
<200 g
|
| šarena tjestenina |
200 g
|
400 g
|
| ribani parmezan |
20 g
|
40 g
|
| sol i papar |
- kipuću vodu dodati malo soli i ulja te skuhati šarenu tjesteninu, al dente.
- rastopiti maslac
- dodati luk i pržiti dok luk ne dobije zlatno smeđu boju (cca 5 min).
- u međuvremenu ugasiti tjesteninu i ostaviti je u vodi.
- dodati kiselo vrhnje u luk.
- začiniti ga malo jače solju i paprom po ukusu.
- u umak od luka umiješati skuhanu tjesteninu.
- prebaciti tjesteninu u tepsiju, poravnati i posuti parmezanom.
- zapeći u pećnici na 220 C oko 20ak minuta
Nema komentara:
Objavi komentar