Šarena tjestenina s umakom od luka

2 porcija
4 porcije
maslac
20 g
40 g
glavica luka
(nasječen na tanka rebra)
1/2kom
1kom
kiselo vrhnje
<100 g
<200 g
šarena tjestenina
200  g
400 g
ribani parmezan
20 g
40 g
sol i papar




  1. kipuću vodu dodati malo soli i ulja te skuhati šarenu tjesteninu, al dente.
  2. rastopiti maslac
  3. dodati luk i pržiti dok luk ne dobije zlatno smeđu boju (cca 5 min).
  4. u međuvremenu ugasiti tjesteninu i ostaviti je u vodi.
  5. dodati kiselo vrhnje u luk.
  6. začiniti ga malo jače solju i paprom po ukusu.
  7. u umak od luka umiješati skuhanu tjesteninu.
  8. prebaciti tjesteninu u tepsiju, poravnati i posuti parmezanom.
  9. zapeći u pećnici na 220 C oko 20ak minuta

    Nema komentara:

    Objavi komentar