Sendvič kruh od riže



750g 1000g 1500g
jaje 1 manje 1 srednje 1 veće
maslac 25 g35 g45 g
voda140 ml 200 ml275 ml
rižino mlijeko50 ml  70 ml100 ml
sol1½ mž 2 mž2⅔ mž
šećer 1 vž 4 mž 5½ mž
smeđi šećer 1 mž
½ vž 2 mž
slad 1 vž 4 mž  5½ mž
bijelo brašno 270 g350 g470 g
rižino brašno 110 g 150 g200 g
suhi kvasac 1½ mž   2 mž2⅔  mž
(ili svježi kvasac)   15g    20g 26 g


  1. recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
  2. u posudi pjenasto istući jaje i omekšani (nerastopljeni) malsac.
  3. staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: mješavina jaja i maslaca, voda, rižino mlijeko, sol, šećer, smeđi šećer, slad, bijelo i rižino brašno te kvasac
  4. suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
  5. odabrati program 8, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
  6. nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
NAPOMENE:
  1. za kruh žućkaste boje koristiti slad u tekućem obliku te polubijelo brašno i nerafinirano rižino brašno!
  2. za kruh potpuno bijele boje koristiti samo bijeli šećer i namjesto smeđeg šećera u receptu, slad u prahu i rafinirano rižino brašno!

Nema komentara:

Objavi komentar