750g | 1000g | 1500g | |
jaje | 1 manje | 1 srednje | 1 veće |
maslac | 25 g | 35 g | 45 g |
voda | 140 ml | 200 ml | 275 ml |
rižino mlijeko | 50 ml | 70 ml | 100 ml |
sol | 1½ mž | 2 mž | 2⅔ mž |
šećer | 1 vž | 4 mž | 5½ mž |
smeđi šećer | 1 mž | ½ vž | 2 mž |
slad | 1 vž | 4 mž | 5½ mž |
bijelo brašno | 270 g | 350 g | 470 g |
rižino brašno | 110 g | 150 g | 200 g |
suhi kvasac | 1½ mž | 2 mž | 2⅔ mž |
(ili svježi kvasac) | 15g | 20g | 26 g |
- recept je prilagođen za pekače kruha Moulinex
- u posudi pjenasto istući jaje i omekšani (nerastopljeni) malsac.
- staviti sastojke u posudu sljedećim redoslijedom: mješavina jaja i maslaca, voda, rižino mlijeko, sol, šećer, smeđi šećer, slad, bijelo i rižino brašno te kvasac
- suhi kvasac mjeriti sa žličicom uz pekač. može se koristiti i svježi kvasac koji treba razmrviti u prstima i dodati
- odabrati program 8, odgovarajuću težinu kruha, željenu koricu i pokrenuti program
- nakon završetka programa ugasiti aparat i izvaditi kruh na rešetku. omotati aluminijskom folijom i prekriti suhom krpom oko 15ak minuta.
NAPOMENE:
- za kruh žućkaste boje koristiti slad u tekućem obliku te polubijelo brašno i nerafinirano rižino brašno!
- za kruh potpuno bijele boje koristiti samo bijeli šećer i namjesto smeđeg šećera u receptu, slad u prahu i rafinirano rižino brašno!
Nema komentara:
Objavi komentar