2 porcije
|
4 porcije
| |
| manja bundeva (muškatna ili hokkaido) |
1/2 kom
|
1 kom
|
| srednji krumpir |
1 kom
|
2 kom
|
| glavica luka |
manja
|
srednja
|
| suncokretovo ulje |
1 vž
|
2 vž
|
| voda |
> 500 ml
|
> 1 l
|
| timjan |
po ukusu
|
po ukusu
|
| sol i papar |
po ukusu
|
po ukusu
|
| muškatni oraščić |
po ukusu
|
po ukusu
|
| bućino ulje |
cca 1 mž
|
cca 2 mž
|
- oprati bundevu, očistiti od koštica i narezati je na manje komade. nije potrebno guliti je.
- oguliti krumpir i narezati na kocke
- luk očistiti i također narezati na kocke
- popržiti luk n asuncokretovom ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju
- dodati bundevu i krupmir te naliti vodom tako da se povrće prekrije
- posoliti, popapriti, dodati timjan i muškatni oraščić te malo bućinog ulja
- kuhati na laganoj vatri dok bundeva u potpunosti ne omekša
- štapnim mikserom ili blenderom izmiksati budnevu u jednoliku gustu smjesu. ako je pregusta dodati još malo vode
- servirati toplo s malo timjana
Nema komentara:
Objavi komentar