Fina juha od bundeve s majčinom dušicom

2 porcije
4 porcije
manja bundeva
(muškatna ili hokkaido)
1/2 kom
1 kom
srednji krumpir
1 kom
2 kom
glavica luka
manja
srednja
suncokretovo ulje
1 vž
2 vž
voda
> 500 ml
> 1 l
timjan
po ukusu
po ukusu
sol i papar
po ukusu
 po ukusu
muškatni oraščić
po ukusu
 po ukusu
bućino ulje
cca 1 mž
 cca 2 mž

  1. oprati bundevu, očistiti od koštica  i narezati je na manje komade. nije potrebno guliti je.
  2. oguliti krumpir i narezati na kocke
  3. luk očistiti i također narezati na kocke
  4. popržiti luk n asuncokretovom ulju dok ne poprimi zlatnožutu boju
  5. dodati bundevu i krupmir te naliti vodom tako da se povrće prekrije
  6. posoliti, popapriti, dodati timjan i muškatni oraščić te malo bućinog ulja
  7. kuhati na laganoj vatri dok bundeva u potpunosti ne omekša
  8. štapnim mikserom ili blenderom izmiksati budnevu u jednoliku gustu smjesu. ako je pregusta dodati još malo vode
  9. servirati toplo s malo timjana

    Nema komentara:

    Objavi komentar